Varför välja D-Mine™?

Det är mycket att tänka på när man ska lära ut en sådan livsavgörande sak som minröjning. Här har vi försökt sammanställa de främsta skälen till varför man ska välja just övningssystemet D-Mine™:

Ofarligt att använda

Med D-Mine™ kan man lära av sina misstag. Det går att misslyckas med röjningen av en mina utan att riskera liv.

Enkelt att använda

D-Mine™ är mycket enkelt att använda: rigga kontrollpanelen, placera ut minorna, klart för övning. Vare sig kontrollpanelen eller minorna behöver kopplas med sladdar och man behöver heller inte göra några krångliga inställningar för att komma igång.

Verklighetstrogna övningar

Tack vare sin likhet till en vanlig trampmina i både utseende och funktion kan eleven leva sig in i situationen lättare och därför få ut mer av övningen. Att öva med D-Mine™ ger tryggare minröjare som känner sig säkrare när de ska röja sina första riktiga minor.

Beprövat, godkänt och prisbelönt

D-Mine™ är godkänt som utbildningsmaterial för utbildning av minröjare och uppfyller de krav som ställs av svenska försvarets materialverk (FMV). Kvaliteten är säkerställd genom flera års tid av tester och förbättringar i samråd med SWEDEC, det svenska totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum.

De två uppfinnarna bakom D-Mine™, Göran Jysky och Bo Thunström, har dessutom belönats med ett var sitt stipendium för sin uppfinning. Priset tilldelades av Landstinget i Sörmland och uppmärksammades av både den lokala tidningen Södermanlands Nyheter (24 Nov, 2006) och Sveriges Radio P4 (15 Nov, 2006).

D-Mine™ är ett registrerat varumärke och tillverkas av Arne Nordströms Mekaniska AB